Párizs - Versailles - Loire-völgye - Eurodisneyland

2019. október 23-31.

(9 nap, 7 éjszakai szállással)

 

Program:
 
1. nap : Indulás Egerből 2019. október 23-án, a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A kora esti órákban megérkezés STRASBOURG-ba, rövid városnézés a romantikus hangulatú, gyönyörű elzászi házairól híres óvárosban: Katedrális, Petite France negyed, majd a szállás elfoglalása a város térségében.
 
2. nap: A reggeli órákban utazás PÁRIZSba, útközben megállás REIMSben: a francia gótika legérettebb alkotásának tartott Reimsi Székesegyház megtekintése, ahol évszázadokon át a francia királyokat koronázták. A délutáni órákban érkezés Párizsba, rövid autóbuszos városnézés után ismerkedés a várossal az Eiffel toronyból, melynek a teljesen felújított és átalakított 1. emeletét néhány éve adták át. Egy-egy részén a padlózatként lefektetett átlátszó üveglapon sétálhatnak a látogatók. Este a szállás elfoglalása Párizs térségében.
 
3. nap : Egész napos párizsi városnézés: Délelőtt: Belvárosi séta, mely során megnézzük Párizs kiemelkedő nevezetességeit: Jardin des Tuileries, a világhírű Louvre múzeum műkincseinek megtekintése. A Szajna partján végighaladva megnézzük a Pont Neuf-öt, a Conciergerie-t, majd kívülről megtekintjük a Pompidou Központot és az Hotel de Ville-t. Ezután megérkezünk a gótikus építészet világhírű remekéhez: a Notre Dame-hoz. Szabadidő: (Alternatív programlehetőségek: Séta a Place des Vosges-hoz, Ile St. Louis). FIGYELEM!!! Kuriózum; csak most: Az érdeklődőknek lehetőségük lesz elmenni az Atelier des Lumieres-be, ahol megtekinthetnek egy lenyűgöző és páratlan élményt nyújtó időszaki kiállítást, mely Van Gogh műveit mutatja be egy egészen új köntösben: a káprázatos kompozícióban szinte ’életre kelnek’ a festő képei. A szabadidő után a Latin negyeden áthaladva kívülről megcsodáljuk a Sorbonne Egyetem épületét, miközben bepillantást nyerünk az irodalmi kávéházak és kiskocsmák bohém világába; végül a Luxembourg- kerthez érkezünk. Este sétahajózás a Szajnán, mely során különleges nézőpontból láthatjuk újból a város kiemelkedő műemlékeit és hídjait. Szállás az előző napi helyen.
 
4. nap: Egész napos párizsi városnézés: A Musée d’Orsay világhírű impresszionista gyűjteményének megtekintése után megnézzük Napóleon síremlékét az Invalidusok Dómjában, majd Párizs leghíresebb és legnagyobb terén, a Place de la Concorde-on át elsétálunk az Operához. Út közben bepillantást nyerünk Párizs egyik legelegánsabb városrészébe, miközben Megnézzük a Madeleine templomot és átsétálunk a fényűző Place Vendome-on. Igény szerint rövid szabad program/ vásárlási lehetőség a híres Galerie La Fayette áruházban. Ezután ellátogatunk a Montmartre-ra, ahol szabadprogrammal egybekötve megnézzük a város fölé magasodó híres Sacré Coeur bazilikát, valamint a bájos hangulatú Festők terét.  Este buszos városnézés keretén belül gyönyörködünk az ’elegancia és a fények fővárosában’: Montmartre, Moulin Rouge, Opera, Madeleine templom, Diadalív, Champs Elysées, Concorde tér, Invalidusok, Eiffel torony, Trocadero… Szállás az előző napi helyen.
 
5. nap: Reggel utazás VERSAILLES-ba, hogy megtekintsük a francia kultúra egyik legismertebb kincsét: a Napkirály palotáját. Menet közben a buszból megtekinthetjük a Défense-t, Párizs legmodernebb városnegyedét is. A délutáni órákban a reneszánsz kastélyokban bővelkedő festői táj, a Loire- völgye felé haladva megnézzük a világhírű CHARTRES-i katedrálist, majd a kora esti órákban már a LOIRE-VÖLGYÉBEN körbejárjuk a Chateau de Chambord-t, mely a Loire-völgyének legnagyobb rezidenciája, igazi fejedelmi épület mind méreteiben, mind kialakításában. Este érkezés Blois térségébe, a szállás elfoglalása 21. 00-ig.
 
6. nap: LOIRE- VÖLGYE: A délelőtti órákban a Chateau de Blois megtekintése, mely a 16. sz. végéig a legfőbb királyi rezidencia volt Franciaországban. Itt található a francia reneszánsz remekműve, az I. Ferenc- lépcsőház. Ez után a lélegzetelállítóan szép Chateau de Chenonceaux-t keressük fel, melyet a reneszánsz kortól kezdve híres arisztokrata hölgyek hoztak létre. A Cher folyón átívelő elegáns szépségű kastély olyan, mintha „levegőben és vízen lebegne” (Flaubert). Utazás Chaumont-ba, a reneszánsz elemekkel díszített hangulatos gótikus kastélyba, mely szintén az előkelő hölgyek kastélyaként vált híressé. Szállás az előző napi helyen.
 
7. nap: LOIRE- VÖLGYE: Délelőtt utazás a Chateau d’Amboise- hoz, mely történelmi szempontból az egyik legjelentősebb kastély. Itt temették el Leonardo da Vincit is. Ez után a Chateau Villandry-t keressük fel, mely a Loire- völgyben épült utolsó nagy reneszánsz kastély, a 16. sz-i építészet mintapéldánya, kertje a legeredetibb formában megmaradt reneszánsz stílusú kastélykert Franciaországban. A 15. sz-i Chateau d’Ussé-t csúcsos tornyai, kéményei miatt Csipkerózsika kastélyának is nevezik, máig is magántulajdonban van. A kora esti órákban a szállásunk felé haladva rövid sétát teszünk Tours-ban, pannóniai St Márton városában; óvárosának elbűvölő részleteit az esti fényekben csodálhatjuk meg. Szállás az előző napi helyen.
 
8. nap: A kora reggeli órákban utazás vissza Párizsba. Egész napos látogatás DISNEYLANDben (vagy egyénileg egész napos szabad program Párizsban- diákoknak csak felnőtt kíséretében (!) Hazaindulás igény szerint az esti órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal.
 
9. nap: Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

Utazás: Jól felszerelt, kényelmes autóbusszal
 
Szállás: Formule 1 (F1) és Ibis Budget (IB) szállodákban, két variáció közül lehet választani: 
 
    A) Strasbourg: 1 éj F1, Párizs: 3 éj IB, Blois: 3 éj F1 hotelekben: 3 ágyas szobákban. 2 fős elhelyezés esetén a felár: 55 EUR/ fő/ 7 éj.
    B) Strasbourg: 1 éj F1, Párizs: 3 éj IB, Blois: 3 éj IB hotelekben: 3 ágyas szobákban. 2 fős elhelyezés esetén a felár: 60 EUR/ fő/ 7 éj.
 
 
Ellátás: Önellátó. 
 
Csoportos belépők (körülbelüli árak):
 
PÁRIZS:
 • Louvre: 17 EUR/ fő,
 • Versailles-i kastély: 18 EUR/ fő,
 • Musée d’Orsay: 14 EUR/ fő,
 • Invalidusok: 10 EUR/ fő.
 • Eiffel torony: gyalog a 2. szintig 6-11 EUR/ fő, lifttel a 3. szintig 13-26 EUR/ fő,
 • hajókirándulás a Szajnán: 14 EUR/ fő.
 • Van Gogh kiállítás: 10- 14 EUR/ fő
  Figyelem!!! Párizsban a 25 év alatti diákok számára a legtöbb állami múzeum és műemlék látogatása ingyenes!!! (A felsoroltak közül nekik CSAK az Eiffel torony, a Van Gogh- kiállítás és a hajókirándulás lesz fizetős.) 
LOIRE- VÖLGYE:
 • Ussé: 8 EUR/ fő,
 • Chaumont: 12 EUR/ fő,
 • Chenonceaux: 12 EUR/ fő,
 • Blois:12 EUR/ fő,
 • Amboise:10 EUR/ fő,
 • Villandry: 9 EUR/ fő
DISNEYLAND:
 • kedvezményes csoportos belépőjegy: kb. 50-60 EUR// fő   (időszaktól, létszámtól függően).
 
Ár: 
 
    A) variáció: 90. 000 Ft + 150 EUR/ fő (Itt a 2 fős elhelyezés + költsége: 55 EUR/ fő/ 7 éj)
 
     B) variáció: 90. 000 Ft + 180 EUR/ fő (Itt a 2 fős elhelyezés + költsége: 60 EUR/ fő/ 7 éj)
 
FIGYELEM! Mindkét variáció tartalmazza a teljes utazást és annak járulékos költségeit, valamint a szállás díját, de NEM tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást. 
 
Figyelem!!! A jelentkezés és a buszban való helyfoglalás a befizetés sorrendjében történik!

Egy kis ízelítő:
 
 
Érdeklődés, jelentkezés:
 
Azur Tours
+36 (46) 504-945
3525 Miskolc, Patak utca 2.