Prága

4 nap, 3 éjszakai szállással
 
 
Program:
1. nap: Indulás a reggeli órákban az Önök által megadott helyről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este érkezés Prágába. Szállás.
2. nap: Reggeli. Egésznapos prágai városnézés: Vencel tér, óváros, városháza, Orloj, Tyn templom, Károly híd, Szent Miklós templom. Sétahajózás a Moldván. Szállás az előző napi helyen.
3. nap: Reggeli. Egésznapos prágai városnézés:  Hradzsin (vár): díszudvar, Szent Vitus katedrális, királyi palota, Szent György bazilika, aranycsinálók utcája. Szabadidő. Szállás az előző napi helyen.
4. nap: Reggeli. Kirándulás Kutna Horába: Fő tér, olasz udvar, Szent Borbála templom. Folyamatos utazás haza. Hazaérkezés a késő esti órákban.
 
Utazás: luxus autóbusszal
 
Szállás: 3 éjszaka 2 csillagos szállodában, 2 – 3 ágyas szobákban.
 
Ellátás: 3 reggeli a szálláson.
 
Részvételi díj: 22.900 Ft + 70 EUR (23.400 Ft) / fő
Kísérőknek kedvezmények!
A részvételi díj nem tartalmaz belépődíjakat és biztosítási díjat (1640 Ft / fő a csoportos ár 80 éves korig)
 
Fakultatív belépőárak: múzeumok, hajókirándulás összesen kb 700 cseh korona / fő.
  • A belépőjegyek ára tájékoztató jellegű, annak változásáért felelősséget nem vállalunk.

Városnézés Prágában
Aki járt már Prágában, egyet ért azzal, hogy Európa egyik legszebb városa. Az Óváros a megszámlálhatatlan kis utcával már-már szinte bejárhatatlan. Az alábbiakban azokat a nevezetességeket szedtük össze, melyeket mindenképpen látni kell egy prágai városnézés során.
 
A vár önmagában is gyönyörű, de érdemes megnézni az Arany utcácskát. A legenda szerint II. Rudolf adta a feladatot az itt élő alkimistáknak, hogy készítsenek aranyat. Egy nap hatalmas robbanás rázta meg a várost, majd az egyik mestert aranyröggel a kezében találták meg. Talán ő rájött hogyan kell előállítani az aranyat?
Prágai városnézés során hagyjunk időt az Óváros térre. Itt látható a Tyn és a Szent Miklós-templom, valamint a világhírű Orloj, mely minden órában harangjátékkal örvendezteti meg az odalátogatókat.
Ne hagyjuk ki a Károly híd környékét, hiszen itt áll Nepomuki Szent János szobra, aminek megérintése a legenda szerint szerencsét hoz.
Érdemes még megtekinteni ezen kívül a Szent Vitus Székesegyházat és a Vencel téren található Nemzeti Múzeumot.
Végül, de nem utolsó sorban a prágai városnézéskor nem szabad kihagyni a világhírű cseh sör megkóstolását sem – jelenleg több mint 30 prágai sörgyár gondoskodik a választékról!
Válassz az autóbusz rendelés komfortos lehetőségét és fedezze fel Prágát!
 
A részvételi díjakat Ft + EUR megbontásban adtuk meg, ezáltal az EUR árfolyama nem befolyásolja a részvételi díjakat.