Tudnivalók

Kedves Utasunk!

Cégünk 1992 – ben alakult és hivatalosan bejegyzett Utazási Irodaként működik.
 
MKEH engedély számunk: R-00923/1994/1999.
Adószámunk: 21249121-2-05.

Minden utunkat saját szervezésben és lebonyolítással, saját autóbuszainkkal indítjuk. Sofőreink, idegenvezetőink nagy nemzetközi rutinnal, helyismerettel rendelkeznek. Fő profilunk változatlanul az európai körutazások, városnézések szervezése. Igyekszünk mérsékelt árainkkal és színvonalas programjainkkal mind szélesebb rétegek igényeit kielégíteni.
Reméljük ajánlataink között megtalálja az igényeinek, anyagi helyzetének megfelelő programot és Önt is visszatérő utasaink között üdvözölhetjük majd.
 
Kellemes utazást kíván az Azur Tours minden dolgozója!

Általános tudnivalók

Szeretnénk tájékoztatni Kedves Utasunkat azokról az általános tudnivalókról, amelyek minden utunkra egyaránt vonatkoznak és minden program leírásánál ezért külön nem térünk ki rá. Az ezektől eltérő eseteket külön jelezzük. Csoportszervezőinknek – igény szerint – részletesebb tájékoztatást adunk, akár személyesen is az Önök által kért helyen és időpontban.
 
Helyfogalás:
Csoportok részére:
A csoportok részére kiírt utaknál az indulási időpontot a csoport szervezőjével egyeztetjük. A szervezővel kötjük meg az utazási szerződést és vele állapodunk meg az esetleges változásokról. A csoport vezetője felelősséget vállal, hogy a csoport tagjait pontosan tájékoztatja az utazás részleteiről, feltételeiről.
Egyéni jelentkezők részére:
Utazásainkat általában csoportok vagy részcsoportok jelentkezése esetén indítjuk. Ezért nem szerepelnek a programok mellett időpontok. Amennyiben lehetőség van valamelyik részcsoporthoz való csatlakozásra, akkor honlapunk főoldalán és facebook oldalunkon időponttal együtt megjelentetjük. Ezekre az utakra lehet jelentkezni egyéni jelentkezőknek.
 
Jelentkezési feltételek:
Az utazásokra személyesen, telefonon, levélben, E-mailben vagy honlapunkon jelentkezhet.
Az utazás megrendelésével, az utazási szerződés írásba foglalásával, aláírásával és 40 % előleg megfizetésével létrejön az utas és az Iroda között a szerződés. A teljes részvételi díjat az indulás előtt egy hónappal kell befizetni. 
A részvételi díjakat EUR + Ft megbontásban adjuk meg. A Ft rész az utazási költséget, az EUR rész a szállásdíjat jelenti. Az EUR részt tájékoztató jelleggel Ft-ban is megadjuk, mely ár Sberbank valuta eladási árfolyamon számolva 335 Ft / EUR árfolyamig érvényes.
Egyéb feltételekről honlapunkon az Általános szerződési feltételek címszó alatt olvashat. 
 
Befizetési lehetőségek:
Készpénzben vagy banki átutalással.
 
Részvételi díj:
Minden programunknál megtalálható a pontos részvételi díj, mely a következő költségeket tartalmazza:
 • Az úti költséget az autóbuszon
 • Autópálya díjakat, alagút-, kompköltséget,
 • Parkolási díjakat
 • Szállásköltséget
 • A programban szereplő ellátást
 • A személyzet költségeit
 • Az Általános Forgalmi Adót

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Az utasbiztosítás díját, mely irodánkban kedvezményes áron megköthető
 • A programban szereplő belépődíjakat.
 • A programoknál megadott belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, annak változásáért felelősséget nem vállalunk!
 • Útlemondási biztosítást
Kedvezmények:
Csoportszervezők részére kedvezményeket biztosítunk, melyről személyesen érdeklődhet irodánkban.
 
 
Idegenvezetés:
Az általunk szervezett utakhoz minden esetben szakképzett, a jogszabályi előírásoknak megfelelő, idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal rendelkező idegenvezetőt biztosítunk.
 
Utazás:
Útjainkat minden esetben az előírásoknak megfelelő, luxus autóbuszokkal indítjuk. Az autóbuszokon az ülésrendet a jelentkezés sorrendjében, az igények figyelembe vételével alakítjuk ki. 
Az utazáshoz való csatlakozásra több helyen is lehetőség van. A lehetséges felszállási helyeket és időpontokat utazási irodánkkal kell egyeztetni!
A szálláshelyek elosztása a nyaralásokon előre, a körutazásokon útközben történik.
 
Úti okmányok:
Utasainknak az utazáshoz érvényes személyigazolvánnyal vagy útlevéllel kell rendelkezniük. Az Európai Unió országaiba személyi igazolvánnyal is utazhatnak. Külföldi állampolgárok is részt vehetnek útjainkon, de a szükséges okmányok beszerzéséről maguknak kell gondoskodniuk. Az útlevél elveszéséből eredő károk az utast terhelik
 

Tippek a kényelmes utazásért

Sokakat elriaszt a hosszú buszút a kényelmetlenség miatt, pedig ezen a módon jóval olcsóbban juthatunk el külföldi városokba, mintha repülnénk. A következő tanácsok megfogadásával kiküszöbölheti a kellemetlenségeket, és nem kell lemondania például egy párizsi városnézésről anyagi okokból kifolyólag.
 
A buszbérlés után a legfontosabb teendő a körültekintő csomagolás, pontosabban annak a meggondolása, mit visz fel magával az utastérbe, és mi marad lenn a csomagtartóban. Javasolt minél kevesebb poggyászt magunknál tartani, hiszen az utazás közben felesleges holmik helyet foglalnak, illetve ölben tartva kényelmetlenséget okozhatnak.
 
Érdemes könyvet, mp3 lejátszót is vinni, hogy jobban teljen az idő. Akik szeretik végigszenderegni az utat, azoknak tanácsos keveset aludni indulás előtt, valamint szert tenni egy nyakpárnára, amely nagyon hasznos útitársnak bizonyul majd, ha a kényelemről van szó. Ha inkább zenét hallgatva adná át magát az utazásnak, ne feledkezzen meg a hordozható telefontöltőről, így nem kell aggódnia, hogy a lemerülő készülék bosszúságot okoz.
 
Ha a buszbérléssel kapcsolatban bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, nekünk az Ön kényelme az első, amit luxusbuszainkkal garantálunk!
 
A tökéletes buszos utazás kellékei
 
Világot látni, új dolgokat megismerni mindig izgalmas lehetőség, azonban sokszor az odavezető út igen fárasztó tud lenni. Egy több napos buszút próbára teszi az utasok kitartását, türelmét és elfárasztja a testet, megfelelő felkészültséggel és előrelátással azonban minimálisra csökkenthetőek a viszontagságok. Mi az, amit ne felejtsünk otthon, ha például Rómába indulunk vagy krakkói városnézést tervezünk?
 
A hagyományos nyakpárna mellett már megjelentek olyan újítások is, mint az ülés támlájához erősíthető álltartó, ami megakadályozza, hogy alvás közben előrebukjon az ember feje.
Aki érzékeny a külső ingerekre, pakoljon füldugót és alvómaszkot is, így megteremtheti a sötét, csendes hálószoba illúzióját.
Aki érzékeny a klímára vagy fázós, kis takarót is csomagoljon, jól fog jönni.
A rázkódás önmagában is puffadást okozhat, így ne tetézzük a kellemetlenségeket szénsavas üdítővel, válasszunk helyette vizet vagy teát.
Végül magaslati levegőn, hegyekben kanyargó utakon az arra érzékenyeknél fülpattogás, zúgás léphet fel, ezt rágózással enyhíthetjük.
Tekintse meg az utazási irodánk által kínált lehetőségeket, és utazzon komfortosan!
 
Családias hangulatú vakáció: a csoportos utazás előnyei
 
Egy új, sosem látott helyre való utazás önmagában nagy izgalmakat rejt, de vajon mivel lehet még érdekesebbé és maradandóbbá tenni egy-egy ilyen élményt? Természetesen azzal, ha az új helyen ért élményeket vagy az esetleg ott készített fotókat még akkor és ott, a helyszínen megoszthatjuk útitársainkkal.
 
Nálunk igazi csoportos utazásokban vehet részt, amelyeken garantált a baráti, sőt, már-már nagycsaládi hangulat. A közös utazás során könnyedén ismerkedhet, barátkozhat és élményeit már Bécs pompás, díszköves főterén vagy Pozsony hangulatosan megvilágított mellékutcáin nézelődve is megoszthatja az Ön mellett sétálóval, nem kell várnia a hazatérésig. Több szem többet lát, ha másokkal kiegészülve járja az új helyeket, olyan részleteket is fel fog fedezni, amik amúgy talán elkerülnék figyelmét.
 
A busz bérlés ideális megoldás már összeszokott társaságok számára, ám kiváló lehetőséget kínál például csapatépítő tréningek alkalmával is. Nézzen körül oldalunkon, és ne maradjon le akciós buszútjainkról, várjuk Önt és családját, barátait, kollégáit!