Városnézés Prágában

 
Aki járt már Prágában, egyet ért azzal, hogy Európa egyik legszebb városa. Az Óváros a megszámlálhatatlan kis utcával már-már szinte bejárhatatlan. Az alábbiakban azokat a nevezetességeket szedtük össze, melyeket mindenképpen látni kell egy prágai városnézés során.
 
A vár önmagában is gyönyörű, de érdemes megnézni az Arany utcácskát. A legenda szerint II. Rudolf adta a feladatot az itt élő alkimistáknak, hogy készítsenek aranyat. Egy nap hatalmas robbanás rázta meg a várost, majd az egyik mestert aranyröggel a kezében találták meg. Talán ő rájött hogyan kell előállítani az aranyat?
Prágai városnézés során hagyjunk időt az Óváros térre. Itt látható a Tyn és a Szent Miklós-templom, valamint a világhírű Orloj, mely minden órában harangjátékkal örvendezteti meg az odalátogatókat.
Ne hagyjuk ki a Károly híd környékét, hiszen itt áll Nepomuki Szent János szobra, aminek megérintése a legenda szerint szerencsét hoz.
Érdemes még megtekinteni ezen kívül a Szent Vitus Székesegyházat és a Vencel téren található Nemzeti Múzeumot.
Végül, de nem utolsó sorban a prágai városnézéskor nem szabad kihagyni a világhírű cseh sör megkóstolását sem – jelenleg több mint 30 prágai sörgyár gondoskodik a választékról!
Válassza az autóbusz rendelés komfortos lehetőségét és fedezze fel Prágát!
 
A részvételi díjakat Ft + EUR megbontásban adtuk meg, ezáltal az EUR árfolyama nem befolyásolja a részvételi díjakat.
 
Ajánlataink:

További ajánlatainkért keressen minket!